skip to Main Content

Ik ben in 2006 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als eerstegraads lesbevoegd Docent Theater en sinds 2003 ben ik verbonden als vaste theaterdocent bij Theaterschool De Springplank.

In het verleden heb ik onder meer gewerkt op de Educatieve Dienst van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet in Amsterdam, gaf ik acteerlessen op verschillende jeugdtheaterscholen en regisseerde ik diverse (muziek)theaterstukken, waaronder: mini-opera Der Ring des Nibelungen in Oegstgeest, toneelstuk le Mouton Libre in La Besace te Frankrijk, muziektheaterstuk het Bijzondere Leven van Hilletje Jans in Voorhout, Kinderopera Cinderella in Utrecht en een maskervoorstelling met weeskinderen in Bulgarije.

Ik heb een leerplan voor het vak Drama in het voortgezet onderwijs voor het Veenlanden College in Mijdrecht en Vinkeveen ontwikkeld en heb op die school enkele jaren naast het vak Drama ook les gegeven in het vak CKV aan de bovenbouw.

Als scenarist schreef ik diverse toneelstukken waarvan een deel tevens is uitgevoerd door spelers van Theaterschool De Springplank, zoals: Kaasknabbels met Ketchup, de Bijen van Lombardije, Love is in the airmail en Robin Hood.

Naast mijn werk voor Theaterschool De Springplank ontwikkel ik ook educatieve projecten voor partijen zoals theaters en musea. Zo schreef en regisseerde ik onder andere de educatieve Wajangvoorstelling Kantjil en Harimau op strooptocht, creëerde ik een nieuw Balinees sprookje en heb ik CKV-projecten rondom voorstellingsbezoeken bij theaters ontwikkeld.

Back To Top