skip to Main Content

Wat houdt de dansselectie in?
Als je een grote passie hebt voor het dansvak is de dansselectie iets voor jou. Er komen diverse dansstijlen aan bod, zoals jazz, modern, streetdance en hiphop. Bij de dansselectie ligt het niveau en tempo hoger dan bij de Dansklas. De lessen van de dansselectie kun je volgen naast bijvoorbeeld een musicalcursus, maar ook als losse danscursus. De groepen van de dansselectie werken allemaal toe naar voorstellingen in het theater aan het einde van het cursusjaar.

Voor wie is dansselectie bedoeld?
Er is een dansselectie voor leerlingen van 8 tot en met 12 jaar, van 12 tot en met 15 jaar en van 15 t/m 19 jaar. Zoals de term al aangeeft gaat het hier om een selectiegroep. Om toegelaten te worden tot de dansselectie moet je aan een paar voorwaarden voldoen. Als je in aanmerking wil komen voor de dansselectie, mag je dit aan ons mailen en/of doorgeven aan de dansdocent. De dansdocent bepaalt of je auditie mag doen en of je daarna vervolgens wordt toegelaten.

Wanneer zijn de lessen en hoe lang duurt het?
De lessen van de dansselectie duren 90 minuten en vinden wekelijks plaats. De indeling is als volgt:
Dansselectie 1 (15 t/m 19 jaar): dinsdag van 18.30 – 20.00 uur
Dansselectie 2 (12 t/m 15 jaar): woensdag van 18.30 – 20.00 uur
Dansselectie 3 (8 t/m 12 jaar): maandag van 17.00 – 18.30 uur

Kleding en dansschoenen
Voor de danslessen is het fijn als je makkelijk zittende kleding draagt, zoals een dansbroek of joggingbroek, zodat je je vrij kunt bewegen tijdens de repetities. Ook raden wij aan om geschikte dansschoenen te dragen.

Cursustarief Dansselectie
Cursustarief Dansselectie: € 425,- per cursusjaar. Je krijgt korting als je deze danslessen naast een andere cursus volgt. Meer informatie hierover vind je in het tarieven-overzicht.

Eventuele bijkomende kosten:
Voor degenen die naar de voorstelling in het theater komen aan het eind van het seizoen zijn er kosten voor de kaartjes. Dit is afhankelijk van het theater waar de voorstelling gegeven wordt.

Back To Top