skip to Main Content

Wat houden deze musicallessen voor kinderen in?
Houd je van dansen, zingen én toneelspelen? Dan is deze musicalklas vast iets voor jou. Met een groep leeftijdsgenoten krijg je elke week aaneengesloten les in twee van de drie kunstvakken (toneel, zang en dans). Het gaat in de musicalklas met name om plezier in het toneelspelen, zingen en dansen en het maken van een leuke voorstelling die je presenteert aan jouw publiek aan het eind van het seizoen.

Voor wie is de musicalklas bedoeld?
Ben je tussen de 6 en 18 jaar en je vindt het leuk om te dansen, zingen en toneel te spelen, dan is de Musicalklas een mooie start. Tijdens deze musicallessen kun je ontdekken wat het beste bij je past. De klassen worden ingedeeld op leeftijd en iedere klas werkt uiteindelijk toe naar een musical, welke je uitvoert in het theater. De lessen van de musicalklas hebben een hobbymatig karakter, waarbij spelplezier de boventoon voert.

Indeling op basis van leeftijd:

leeftijd (indicatie, kan afwijken) klas basisonderwijs Musicalklas
6-7 jaar groep 3 A (lestijd 60 min.)
7-8 jaar groep 4 B
8-9 jaar groep 5 C
9-10 jaar groep 6 D
10-11 jaar groep 7 E
11-12 jaar groep 8 F
leeftijd (indicatie, kan afwijken) klas voortgezet onderwijs Musicalklas
12-13 jaar klas 1 MVO 12+
13-14 jaar klas 2 MVO 12+
14-15 jaar klas 3 MVO 12+
15-16 jaar klas 4 MVO 15+
16-17 jaar klas 5 / MBO 1 MVO 15+
17-18 jaar klas 6 / MBO 2 / HBO 1 MVO 15+


Wanneer zijn de musicalklassen? En hoe lang duren de lessen?

De musicalklassen duren 45 minuten per discipline, dat betekent dat de leerlingen elke week 90 minuten les hebben aangezien je per les aan 2 disciplines (toneel, dans en/of zang) werkt. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. Kijk in ons lesrooster voor de meest actuele tijden per groep.

Cursustarief Musicalklas 
Cursustarief: € 400,- per cursusjaar. Je krijgt korting als je naast deze musicalklas ook nog een andere cursus volgt, bijvoorbeeld dansklas, toneelklasboys only of zanglessen. Meer informatie hierover vind je in het tarieven-overzicht.

Eventuele bijkomende kosten:
Voor degenen die naar de voorstelling in het theater komen aan het eind van het seizoen zijn er kosten voor de kaartjes. Dit is afhankelijk van het theater waar de voorstelling gegeven wordt.

Back To Top