skip to Main Content

Na mijn opleiding aan de pedagogische academie en vervolgens het conservatorium te Utrecht, waar ik bij Hebe Dijkstra Zang heb gestudeerd, heb ik een aantal jaar genoten van het geven van concerten, het meewerken aan inspirerende voorstellingen, waaronder 3 jaar lang The Phantom of the Opera bij Joop van den Ende Productions, en het inzingen van Disney Producties en films. Met andere woorden het beleven en vooral genieten van muziek-en theater maken!
Toch bleef het onderwijs ook steeds kriebelen. Na jaren zelf uitvoerend in het theatervak aan het werk te zijn geweest, was door een plotselinge vacature bij het Nederlands Kindertheater in Purmerend, het moment daar om alle ervaring en liefde voor dit vak door te geven aan enthousiaste leerlingen. Het bleek een goede keus!
Met heel veel plezier ontdekte ik hoe ik mijn onderwijswens en liefde voor theater en muziek samen kon laten komen tijdens het lesgeven bij het Nederlands Kinder Theater.
Het NKT, een heerlijke werkplek waar ik veel leerde van mijn toenmalig directrice Manja Siebrecht. Terugkijkend kan ik zeggen dat zij mijn grote inspiratiebron is geweest om de liefde voor ons mooie theater vak door te geven. Uiteindelijk werd het heen en weer rijden naar Purmerend met eigen jonge kinderen een te grote last en startten Marc Beelen ( mijn man) en ik in het jaar 1999 in Amersfoort onze eigen Theaterschool, op basis van de ons erg aansprekende filosofie van het NKT.

Inmiddels zijn we vele jaren en vele kleinere en grote producties verder….. Met passie, heel hard werken en het vurig willen bereiken van onze dromen, samen met een grote groep gedreven vrijwilligers, hopen we nog vele jaren wat positiefs toe te voegen aan het leven van onze cursisten.
Het reguliere onderwijs onderschat de pedagogische, sociale en educatieve waarde van het theateronderwijs! En daarnaast ben ik er van overtuigd dat de wereld er mooier uit zou zien als iedereen meer muziek zou maken, toneel zou spelen en zou dansen.
Het samen genieten en maken van muziek, dans, toneel en theater verbindt, geeft energie en brengt vreugde.

Back To Top