skip to Main Content

Audities

>> meld je hier aan voor de audities  <<

Voorbereiden

Dans 
Doe je auditie voor de musicalselectie? Dan ben je bij deze auditie aanwezig. Dansdocente Elleke zal beginnen met een warming-up, kort werken aan techniek en daarna een korte choreografie aanleren. Daarna laat je in kleine groepjes de choreografie aan Elleke zien.

Er wordt onder meer gekeken naar: je fysieke mogelijkheden, houding, kracht, presentatie en je leerbaarheid.

Toneel 
Doe je auditie voor de toneelklas, -selectie of voor musical? Dan ben je bij deze auditie aanwezig. Je bereid een van de onderstaande monologen voor, die je aan toneeldocent Jeroen zal tonen.

Hier vind je de monoloog om voor te bereiden:

Voor iedereen van 12 jaar of jonger: fragment uit “Kaasknabbels met Ketchup”
Voor iedereen van 12 jaar of ouder: fragment uit “Rheingold” (keuze 1)
Voor iedereen van 12 jaar of ouder: fragment uit “Bobby” (keuze 2)

Als je 12 jaar of jonger bent bereid je de monoloog uit “Kaasknabbels met Ketchup” voor. Ben je ouder dan 12, dan kun je kiezen uit de twee andere monologen om voor te bereiden. Je kent de tekst van de monoloog uit je hoofd en presenteert hem tijdens de auditie aan de docent. Het kan zijn dat je niet de hele monoloog hoeft voor te dragen tijdens de auditie.

Er wordt onder meer gekeken naar: improvisatievermogen, tekstbegrip en intonatie, handelingsbekwaamheid en de leerbaarheid van jou als speler.

Zang
Doe je auditie voor de zangklas, – selectie of voor musical? Dan ben je bij deze auditie aanwezig. Je zult een zelf gekozen lied ten gehore brengen aan zangdocenten Marc en/of Barbara. Je neemt daarvoor zelf de begeleidende muziek mee (in MP3-formaat op een USB-stick/MP3-speler/Mobiele telefoon of iemand die je begeleidt op de piano).

Er wordt onder meer gekeken naar: stembereik, klankkleur, techniek, toonvastheid en leerbaarheid.

Back To Top