skip to Main Content

Wij heten je van harte welkom op Theaterschool De Springplank! We vinden het leuk dat je voor ons gekozen hebt om (proef)lessen te volgen.

Hieronder wat praktische informatie zodat je goed voorbereid naar de les kunt:

Plattegrond van onze theaterschool. Al onze lokalen bevinden zich op de 1ste verdieping aan de Coninckstraat 58 in Amersfoort. Midden onderaan ziet u de trappen waarmee u op onze verdieping komt.

Leslocatie, halen en brengen

De lessen vinden plaats aan de Coninckstraat 58, direct naast Flint theater in Amersfoort. Cursisten die met de fiets komen kunnen deze stallen in de fietsenstalling voor het theater. Leerlingen die met de auto gebracht worden kunnen gebruikmaken van de Kiss & Go mogelijkheid voor Theater Flint. Het is mogelijk om de auto binnen dit rondje met de knipperlichten aan te verlaten om uw kind eventueel naar binnen te begeleiden.

Langer blijven? Dan kun je gebruikmaken van de parkeergarage achter Flint theater of van de gratis parkeerplekken in de wijk net over het water. Dit ligt op 5 tot 8 minuten lopen vanaf de theaterschool. De parkeervakken voor de theaterschool zijn uitsluitend voor vergunninghouders.

Kleding

Bij diverse sporten heb je speciale kleding nodig om de sport goed te kunnen beoefenen. Ook binnen de uitoefening van de theatervakken heb je speciale kleding nodig.

Voor de uitoefening tijdens de toneel-, zang- en danslessen vragen wij elke leerling om:
• schoenen aan te schaffen waarin de voet gebogen kan worden (geen stugge zool, wél dansschoenen, balletschoenen of turnschoenen – zie afbeelding boven);
• een bewegingsbroek aan te doen waarbij de benen vrij kunnen bewegen (geen spijkerbroek of legging, wél joggingbroeken of dansbroeken lang/kort);
• een T-shirt met korte of lange mouwen;
• elastiek of speldjes in te doen bij leerlingen met lang haar en/of pony;
• Géén sieraden aan te doen naar De Springplank, voor oorbellen geldt dat kleine knopjes wel zijn toegestaan en grote oorbellen niet.

Nieuwsbrief

Belangrijke informatie zoals open dagen/lessen, voorstellingen en vakanties vindt u in onze nieuwsbrief ‘de Springstof’. Wij houden onze leerlingen en hun ouders/verzorgers regelmatig op de hoogte van belangrijke informatie.

Wij vragen hen deze nieuwsbrieven elke keer zorgvuldig door te nemen. Hierin staat belangrijke informatie over de lessen, maar ook informatie over open dagen/lessen, voorstellingen, vakanties en andere evenementen.

Vakanties

Wat betreft de vakantieperiodes houden wij ons aan het vakantierooster zoals dat is opgesteld door het ministerie van OC&W voor de regio midden en kijken we naar de ons omringende scholen. Dit kan lastig zijn voor enkele leerlingen die uit een andere regio komen, houdt u daar rekening mee!

Vragen?

Voor vragen kun je het best per e-mail contact met ons opnemen. Dit kan via: info@theaterschooldespringplank.nl. We proberen zo snel als mogelijk alle e-mails te beantwoorden. Met een klein team van 4 personen draaien wij de Theaterschool met meer dan 400 leerlingen. Wij verzorgen de lessen, de voorstellingen en doen daarnaast ook de administratie.

Telefonisch zijn wij door de vele lessen die we draaien minder goed bereikbaar. Het kan afhankelijk van de drukte in bepaalde periodes wat langer of korter duren voordat wij alle e-mails hebben beantwoord.

Wanneer er behoefte is aan een gesprek over uw zoon/dochter, dan maken wij graag een afspraak. Het is van belang om zaken die van invloed zijn op het functioneren van uw kind in onze lessen aan ons door te geven, zodat de docenten hier adequaat op kunnen anticiperen.

Back To Top