skip to Main Content

Ben je tussen de 6 en 18 jaar? Dan kun je op onze theaterschool in Amersfoort musicallessen volgen. De groepen zijn per leeftijd ingedeeld, zodat je altijd bij leeftijdgenoten wordt ingedeeld. Elke musicalklas bij Theaterschool de Springplank werkt naar de uitvoering van een musical.

1 | Musicalklas
Dit zijn de groepen waarin je als nieuwe leerling begint. Je krijgt dan elke week aaneengesloten les in twee van de drie kunstvakken toneel, zang en dans. Totaal 90 min, waarbij het spelplezier het belangrijkste is.

2 | Musicalselectie
Als je meer wilt op het gebied van dans, zang en toneel, dan kun je auditie doen voor de musicalselectie. Deze musicallessen hebben een hoger niveau dan die van de musicalklas. De lestijd van de musicalselectie is een half uur per week langer dan die van de musicalklassen. Op deze manier heb je dan namelijk de mogelijkheid om jouw ontwikkeling in een hogere versnelling te zetten!

3 | Productieklas
Voor leerlingen die gedisciplineerd, gemotiveerd en een groot doorzettingsvermogen hebben met aanleg en passie voor musical is er onze hoogste selectie: de productieklas.  De productieklas heeft 3 uur per week les en er geldt een 100% aanwezigheidsplicht.

Wanneer zijn de musicallessen en hoe lang duren ze?

De duur van de les verschilt per niveau:

Musicalklas: 1 tot 1,5 uur
Musicalselectie: 2 uur
Productieklas: 3 uur + een pauze van 20 minuten.

Kijk op het lesrooster van de musicalschool voor een overzicht van de lestijden.

Back To Top